nieuws

Constructie-bankwerker ‘Er doen maar twee anderen mee, dus ik win zeker een prijs’

bouwbreed

deurne – Trainen doet hij in de baas zijn tijd. “Dat is in orde want hij vindt het leuk dat ik meedoe”, zegt de 21-jarige constructie-bankwerker Bart Derks. “Ik heb als oefening een opdracht van de vorige wereldkampioenschappen gemaakt, een barbecue. Eigenlijk viel dat wel mee. Bij de Nederlandse kampioenschappen heb ik wel voor hetere vuren gestaan.”

Ontspannen zit Derks in de kantine van zijn werkgever, Oskomera Staalbouw. Hij maakt zich geen zorgen over Euroskills. “Voor mijn onderdeel is het eigenlijk geen wedstrijd want er doen maar drie mensen aan mee. Jammer. Ik vind een echte wedstrijd veel leuker. Aan de andere kant, nu er zo weinig concurrentie is, val ik vrijwel zeker in de prijzen.”

Zijn zelfverzekerde houding verhult niet dat hij zich ook een beetje ongerust. “Ik verwacht dat de opdracht in het Engels is gesteld. Daar ben ik helemaal niet goed in. Nou ja, met de werktekening kom ik er wel uit. Ik kom pas van school dus het tekening lezen zit er nog vers in.”

Om zo goed mogelijk uit de bus te komen, oefent hij dagelijks de onderdelen waarin hij minder sterk is, zoals elektrisch lassen. “Dat is voor mij het moeilijkste omdat die techniek bijna niet meer wordt gebruikt. Toch is de kans groot dat we het moeten kunnen.”

Reageer op dit artikel