nieuws

‘Bouten en moeren wet’ verdeelt Amerika

bouwbreed Premium

den haag – De ‘Wet bevestigingsmiddelen’ verdeelt de Amerikaanse toeleverende producenten.

De voorstanders menen dat de regeling de kwaliteit van onder meer bouten en moeren aanmerkelijk verbetert en dus de kwaliteit van constructies vergroot.

Tegenstanders beweren dat de wet de Amerikaanse fabrikanten een forse administratieve last bezorgt en goedkope buitenlandse importen ongemoeid laat. De lage prijs van de laatste producten zouden voor inkopers de enige norm zijn.

Het Congres besloot eerder de definitieve invoering van de ‘bouten en moeren wet’ uit te stellen. President Clinton bekrachtigde dit besluit. Fabrikanten en exporteurs van bevestigingsmiddelen oefenen momenteel een forse invloed uit op het Congres om voorgoed van de wet af te zien. Zij menen dat niet de producenten maar de kopers verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit.

Reageer op dit artikel