nieuws

Bond wil meer loon voor baggeraars buitengaats

bouwbreed

woerden – De bouw- en houtbond FNV wil meepraten over de arbeidsvoorwaarden voor werknemers bij baggerbedrijven als die in het buitenland te werk worden gesteld. De baggeraars bieden het personeel, dat niet onder een cao valt, wel een speciale regeling aan. Maar de bond is daar niet bij betrokken.

“Wij krijgen al lang klachten van onze leden dat het verlof in eigen land niet in verhouding staat tot de periode dat er in het buitenland gewerkt moet worden. Ook over de beloning zijn onze leden niet te spreken”, aldus bestuurder L. Hendriks.

Volgens haar groeit het ongenoegen onder de achterban ‘omdat de baggeraars steeds vaker van huis zijn en hun werk zwaarder wordt’.

Werkgevers hanteren voor hun personeel in het buitenland speciale buitenlandcontracten, maar daar wordt de bond niet bij betrokken. Daar wil men verandering in brengen. Op een ‘contactdag voor werknemers in de baggersector’, zaterdag in Rotterdam, kunnen werknemers zich uitspreken over wat zij veranderd willen zien.

Ook de werkgevers in de baggersector komen aan het woord. Namens Ballast Nedam, Hollandsche Aanneming Maatschappij, Van Oord ACZ en Boskalis zal bestuurslid Berdowski van dit laatste bedrijf het woord voeren.

Volgens de bouwbond FNV gaat het om de arbeidsvoorwaarden van circa 1500 werknemers, die veelal over de grens baggerwerk verrichten.

Reageer op dit artikel