nieuws

Bijzondere heistelling voor Dirk Verstoep

bouwbreed Premium

emmeloord – Dirk Verstoep Funderingstechnieken heeft onlangs een Sennebogen 6100 HD/XLR heikraan in gebruik genomen. Volgens leverancier Kuiken Cramat uit Emmeloord gaat het hier om de zwaarste in zijn soort in Nederland.

Opdrachtgever Dirk Verstoep had nogal wat, overigens duidelijk omschreven, capaciteits- en toepassingswensen bij het zoeken naar een nieuwe heikraan.

Kuiken Cramat kon deze wensen, in samenwerking met de Duitse fabrikant Sennebogen en Euro-Rigging te Utrecht, uiteindelijk het best vertalen. Dit resulteerde in het model Sennebogen 6100 HD/XLR hydraulische heistelling.

Deze machine kan zelf de ruim vijftig meter lange vakwerk-makelaar overeind brengen en beschikt over een maximale heicapaciteit van zestig ton paal en blok. Voor in de grond gevormde, geheide palen heeft de heistelling een trekcapaciteit van meer dan honderd ton. De maximale schoorstand is 3:1 voorover en achterover, maar een schoorstand van 2:1 behoort ook tot de mogelijkheden.

Voor het verticale transport beschikt de heistelling over twee 20 tons hoofdlieren, twee 7,5 tons hulplieren, een nettenlier en een personenliftlier.

Het hydraulische systeem is aangepast om verschillende hydraulische heiblokken vanuit de kraan aan te drijven en te bedienen.

Bij deze heistelling zijn alle aanbouwcomponenten – zoals de schuiftafel, makelaar en het hydraulische oprichtblok – van Nederlands fabrikaat.

De heistelling toont met het heien van stalen buispalen op de Beneluxlijn voor het eerst haar capaciteit. Een tweede machine van dit type is al besteld door Oudenallen Funderingstechnieken BV in Woerdense Verlaat. Dit bedrijf neemt bovendien binnenkort een nieuwe Sennebogen 6100 Star Lifter, met bewegende jip, in gebruik.

Dat Sennebogen op dit moment goed in de markt ligt blijkt tevens uit het feit dat Volker Stevin Materieel BV op korte termijn twee universele Sennebogen 6100 hei-, hijs- en diepwandkranen afneemt. Dit materieel wordt door Visser en Smit Bouw BV (afdeling Grond- en Funderingstechniek) ingezet voor diepwandwerk bij de Diemerzeedijk in Amsterdam.

Reageer op dit artikel