nieuws

Atlas verbetert serie autolaadkranen

bouwbreed Premium

tiel – Atlas Weyhausen heeft zijn serie autolaadkranen ge-updated met twee nieuwe modellen: de 85.1 en de 105.1. Deze kranen gaan de 80.1 en 100.1 vervangen. De nieuwe autolaadkranen vallen in de klasse van 85 kNm respectievelijk 105 kNm.

Bij beide nieuwe autolaadkranen is sprake van een verbeterde kinematike waardoor grotere hefvermogens zijn ontstaan. Door de hefcilinder staand in de kraankolom in te bouwen, vragen de nieuwe modellen om een veel geringere opbouwplaats. Bovendien biedt deze bouwwijze de mogelijkheid de kranen ook op te bouwen voor laadbakken met een hoog kopschot en bij haakarm-afzetsystemen.

De kraanvoet wordt standaard opgebouwd met een afstempeling van 4,60 meter. Optioneel is een grotere afstempeling, 5,60 meter, leverbaar.

Het zwenkbereik van de kranen bedraagt 410 gr. C., terwijl de kranen werken bij een bedrijfsdruk van 270 bar.

Beide kranen zijn uitgerust met hydraulisch uitschuifbare kraanarmen met een maximale lengte van 9,10 meter bij de 85.1 en 14,40 meter bij de 105.1. Deze kraanarmen kunnen verlengd worden met mechanische delen waardoor de kraanarmlengten 14,00 meter respectievelijk 18,10 meter worden.

De autolaadkranen zijn zowel te gebruiken als last- en als grijperkraan.

Het model 105.1 is tevens leverbaar als V-kraan met een verlengde hoofdarm. Deze armuitvoering kan voorzien worden van maximaal twee hydraulische uitschuifdelen.

De nieuwe kranen zijn seriematig opgebouwd met een tweezijdige bediening. Optioneel zijn een afstandsbesturing en een hoogzitbediening te verkrijgen.

Hans van Driel BV. Marconistr. 15, 4004 JM Tiel. Telefoon (0344) 611444.

Reageer op dit artikel