nieuws

Alkmaar investeert fors in busbaan

bouwbreed Premium

alkmaar – De gemeente Alkmaar is bereid tussen acht en elf miljoen gulden te investeren in een busbaan van circa 4,5 kilometer door het centrum van de stad. Als voorwaarde stelt de gemeentats in drie fases, te beginnen bij de baan e dat het Rijk ook een flinke bijdrage levert. De totale kosten zijn begroot op ruim honderd miljoen gulden. Noord-Holland draagt naar verwachting een kleine elf miljoen bij.

Door de toenemende verkeersdrukte, de uitbreiding van het centrum van Alkmaar en de plannen voor de bouw van ruim tienduizend woningen in het HAL-gebied (Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk) ondervindt het openbaar vervoer veel hinder. Het wegennet rond en door Alkmaar is niet berekend op deze ontwikkelingen.

Uit een onderzoek van Goudappel Coffeng uit Deventer blijkt, dat een aparte busroute door de oost/west-as van Alkmaar de reistijd aanzienlijk vermindert.

Als het Rijk groen licht geeft, kan nog volgend jaar worden begonnen met de realisatie van de busbaan. De uitvoering vindt pladoor het centrum van Alkmaar. Deze fase is bijna bestekklaar.

Reageer op dit artikel