nieuws

Afvalwaterzuivering kan uitbreiden

bouwbreed Premium

den haag – Het gemeentebestuur van Haarlemmermeer kan het Hoogheemraadschap Rijnland vergunning verlenen voor een uitbreiding van de Afval Water Zuiverings Installatie (AWZI) – Zwaanshoek aan de Siepringweg. Omwonenden vroegen vorige week bij de Raad van State om schorsing van het voor de uitbreiding opgestelde bestemmingsplan. Dat verzoek is afgewezen. Nu kan het bestemmingsplan als basis dienen voor een bouwvergunning.

De AWZI moet uitgebreid worden omdat er in Haarlemmermeer fors wordt bijgebouwd. Er komen 17.000 nieuwe woningen bij, wat een forse toename van de hoeveelheid afvalwater betekent.

De zuiveringsinstallatie is nu in een gebied ter grootte van 8,6 hectare gebouwd. Dat worden er in de toekomst twaalf. Grond van de buren wordt geannexeerd. Met de meeste omwonenden is de gemeente rond over verplaatsing en grondaankoop. Mensen die nog geen overkomst hebben, spanden een procedure aan. Die procedure heeft nu tot niets geleid.

Reageer op dit artikel