nieuws

Afspraak bouw stadion Groningen ontbonden

bouwbreed Premium

groningen/heerlen – Aannemer Simon Benus Groningen BV en FC Groningen hebben op verzoek van de gemeente Groningen hun overeenkomst voor de bouw van het nieuwe stadion ontbonden.

Begin dit jaar waren de aannemer en de voetbalclub over de nieuwbouw in het Europapark tot overeenstemming gekomen. De gemeente wil echter een aanbestedingsprocedure met meer aannemers om zo tot een scherpere prijsstelling te komen.

Zowel FC Groningen als aannemer Simon Benus respecteren de wens van de gemeente. Naar verluidt wordt van overheidswege een flinke bijdrage verwacht voor de bouw van het nieuwe stadion. “Simon Benus kan een mooi stadion voor ons bouwen. Maar dat zullen andere aannemers ook kunnen”, aldus W.A. Entzinger, voorzitter van FC Groningen. “Dit zijn omstandigheden waar je rekening mee moet houden.”

“We hebben de overeenkomst in het belang van FC Groningen ontbonden”, vertelt A.J. Spier, directeur van Simon Benus Groningen. “Wat ik van het gemeentelijk optreden vind, is niet interessant. Het belangrijkste is dat er een stadion komt.”

Inmiddels zijn zeven aannemers uitgenodigd om met de stadioncommissie rond de tafel te gaan zitten. Onder deze aannemers zit ook Simon Benus Groningen. Begin volgend jaar doen alle partijen een offerte waarop de commissie een aannemer kiest.

De aannemer die het stadion uiteindelijk gaat bouwen, draait op voor de vordering van 1,2 miljoen gulden die Simon Benus nog heeft op de club voor de bouw van een vip-lounge en de montage van zitplaatsen in het stadion. De bouw van het stadion begint naar verwachting medio volgend jaar. In 2002 is de nieuwe accommodatie klaar.

Roda JC

De gemeente Heerlen is bij de rechtbank in Maastricht in beroep gegaan tegen de bouw van het nieuwe stadion van Roda JC. Volgens B en W van de Limburgse gemeente is de aanwezigheid van een bouwmarkt in het voetbal- annex bedrijvencomplex in strijd met de geldende bestemmingsplannen. Bezwaarschriften bij buurgemeente Kerkrade haalden niets uit, daarom zoekt Heerlen het nu langs juridische weg.

Reageer op dit artikel