nieuws

Zwolse Mastenbroekerbrug gereed

bouwbreed Premium

De Mastenbroekerbrug in Zwolle is officieel geopend door minister Netelenbos van Verkeer en Waterstaat, Het is de eerste eenzijdige tuibrug in Nederland. De hap in de pylonen is voor als de klep open staat, die past er dan precies in. Voor de wijk Stadshagen en de stad Zwolle betekent de opening van de brug een mijlpaal. De bouwers van de brug, Dubbers Malden en Bergum Staalbouw, zijn tevreden met het resultaat. De ontwerper van de brug, de Rotterdamse architect Maarten Struijs, is blij dat de pylonen niet te zwaar ogen ondanks het vele beton. Grontmij Verkeer en Infrastructuur deed onder meer het projectmanagement en ziet in de combinatie van pylonen met de basculekelder verborgen schoonheid.

Foto: Frans Paalman

Reageer op dit artikel