nieuws

Winst Otra met derde omlaag

bouwbreed Premium

amstelveen – Het technische groothandelsconcern Otra heeft de nettowinst in de eerste zes maanden van dit jaar zien dalen met 32 procent van 24,1 miljoen naar 16,4 miljoen gulden. Otra zegt ook voor het hele jaar een belangrijk lagere nettowinst te verwachten dan de 70,6 miljoen gulden van 1997.

De winstdaling bij Otra komt niet onverwacht. In juli waarschuwde het concern al dat de resultaten tegenvielen. Als belangrijkste oorzaken noemde Otra de aarzelende ontwikkeling van de bouwsector in het belangrijke Duitsland en een laatste moeizame reorganisatiefase in Nederland.

De omzet is de eerste zes maanden gestegen met twee procent naar 1,96 miljard gulden. Otra wijst erop dat de laatste maanden van het jaar zeer bepalend zijn voor de uitkomsten. Van belang is vooral de voortgang van het integratieproces bij Technische Unie in Nederland.

Er is nog een lichtpuntje. Otra is bezig de activiteiten in Groot-Brittannie te verkopen aan Edmundson Electrical. Deze activiteiten zijn enkele jaren geleden gekocht, maar zij zijn nooit geworden wat er van werd verwacht. Volgens Otra mag er van worden uitgegaan dat een verkoop zal leiden tot een positieve bijstelling.

Reageer op dit artikel