nieuws

Werkloosheid bouw ongekend laag

bouwbreed Premium

gouda – De werkloosheid in de verschillende sectoren in de bouw lag deze zomer op ruim 7500. Gezamenlijk kwamen de sectoren uit op een percentage van drie.

Volgens de sectorraad bouwbedrijf is dit ongekend laag. De werkgelegenheid in de bedrijfstak blijkt iets te zijn toegenomen.

Van de werklozen in de bouw is ruim veertig procent ook gedeeltelijk arbeidsongeschikt. Daarnaast is bij eenderde sprake van frictiewerkloosheid.

Uitgesplitst naar cao is de werkloosheid onder schilders het laagst: 2,8 procent. Binnen de bouw-cao ligt de werkloosheid op drie procent. Opvallend is dat ondanks de grote vraag naar kader de werkloosheid in de uta-cao 3,8 procent is. Alleen in de natuursteen ligt dat hoger met vier procent.

Over de hele linie blijkt het gros van de werklozen ouder dan veertig te zijn. Voor de bouw-cao ligt het percentage op 54. Een derde is ouder dan veertig en langer dan een jaar werkloos. Van de werklozen in de uta-cao is 75 procent ouder dan veertig.

Reageer op dit artikel