nieuws

Vervuilde grond voor bouw geluidswal A27

bouwbreed Premium

raamsdonksveer – De geplande geluidswal langs de A27 (Breda-Utrecht) ter hoogte van Raamsdonksveer wordt gebouwd met vervuilde grond.

Dat blijkt uit een onderzoek van adviesbureau Tauw Milieu. Het onderzoek, dat in opdracht van de gemeente Raamsdonksveer is gehouden, heeft aangetoond dat de grond die voor de aanleg van de geluidswal is gereserveerd, licht vervuild is.

De grond komt van de oude spoordijk in Raamsdonksveer en uit de nieuwe passantenhaven aan het Scheepsdiep in Geertruidenberg.

Volgens de gemeente Geertruidenberg is er geen reden tot commotie, aangezien uit het onderzoek blijkt dat het om licht vervuilde grond gaat. Zodoende zal de grond ook gewoon worden gebruikt bij de aanleg van de geluidswal.

Reageer op dit artikel