nieuws

V en W zet projectbureau in voor aanpak millenniumprobleem

bouwbreed

Als Verkeer en Waterstaat het millenniumprobleem niet onder de knie krijgt, dan kan dat verstrekkende gevolgen hebben voor de gehele maatschappij. Water- of luchtverkeersbeveiligingssystemen kunnen uitvallen, verkeerssignaleringen kunnen storen, de bediening van sluizen en bruggen kan in het honderd lopen, om nog maar niet te spreken over het interne V en W-net dat op hol kan slaan.

Geen zorgen echter, een projectorganisatie is in het leven geroepen en elke directeur-generaal is hoofdelijk verantwoordelijk voor de oplossingen binnen de eigen dienst. En om er zeker van te zijn dat alles razendsnel in orde komt, is er ook nog interdepartementale afstemming.

In eerste instantie wordt vooral gekeken naar 250 vitale objecten, vervolgens naar ketens van activiteiten waarin het ministerie een van de schakels is. Daarbij gaat het onder meer om waterhuishouding en bescherming tegen het water, beheer van wegen en meteorologie. Dat gecombineerd levert 2700 vitale objecten op waarvan wordt gehoopt dat aanpassing, tests en implementatie medio 1999 zijn afgerond.

In de begroting van V en W staat dat wordt gestreefd naar een noodscenario voor maatschappelijk vitale objecten die per 1 november dit jaar niet gereed zijn.

Reageer op dit artikel