nieuws

‘Tien voor Brabant’: duurzame projecten

bouwbreed

‘s-hertogenbosch – De afgelopen jaren heeft Noord-Brabant met onderzoek en investeringen ingezet op tien duurzame projecten, varierend van kleinschalig tot revolutionair. Die zijn nu gebundeld onder de titel ‘Tien voor Brabant’.

De vijf grote steden, Den Bosch, Eindhoven, Tilburg, Breda en Helmond, hebben een toekomstvisie ontwikkeld met als leidraad ‘Economie, Milieu en Fantasie’. Dat heeft geresulteerd in tien projecten die momenteel in uitvoering zijn of zich in een vergevorderd planologisch stadium bevinden. Zes moeten de ruimtelijke en infrastructurele voorzieningen in Brabant op hoger niveau brengen.

Brabant erkent de enorme vraag naar meer vestigingsruimte. Uit onderzoek blijkt dat de provincie het meest in trek is als vestigingslocatie. Met het oog daarop is begonnen aan de revitalisering van bedrijventerreinen in Roosendaal, Eindhoven en Den Bosch.

Reageer op dit artikel