nieuws

Terugtocht uit UK levert Otra geld op

bouwbreed Premium

den haag – De terugtocht uit Groot-Brittannie legt het technische groothandelsconcern Otra geen windeieren. De verkoop van de Britse activiteiten leidt tot een forse buitengewone bate, waardoor de winst voor 1998 “belangrijk” boven de 70,7 miljoen gulden van vorig jaar zal uitkomen. Bij de presentatie van de halfjaarcijfers rekende de onderneming nog op een aanzienlijk lagere nettowinst. De buitengewone bate heeft een omvang van ten mi nste twintig miljoen gulden en is voornamelijk te danken aan het vrijkomen van voorzieningen die Otra voor de opgelopen verliezen in Groot-Brittannie heeft getroffen.

Otra UK, begin september verkocht aan Edmundson Electrical, had een omzet van 120 miljoen gulden (ruim drie procent van de concernomzet). De in 1991 door Otra gekochte activiteiten drukten zwaar op de resultaten van het technische groothandelsconcern. Aan die last komt nu een eind. De verliezen belopen twintig miljoen gulden. Otra mag dit bedrag vanaf 1999 verrekenen met de belastbare winst.

Reageer op dit artikel