nieuws

Sneltram Utrecht 26 miljoen extra

bouwbreed

utrecht – Streekvervoerbedrijf Midnet steekt de komende jaren 26 miljoen gulden in het opknappen van de sneltram Nieuwegein-Utrecht. De 27 tramstellen krijgen een facelift, de haltes worden verfraaid en voorzien van bewakingscamera’s en er komen betere voorzieningen voor fietsers. Bovendien krijgt de tram een hogere gemiddelde snelheid.

De opknapbeurt moet binnen een periode van vijf jaar in totaal tien procent meer reizigers opleveren. Midnet mikt vooral op medewerkers en bezoekers van de grote hoeveelheid kantoren en bedrijven die de afgelopen jaren in Utrecht-Zuid en Nieuwegein zijn verrezen. Tot dusver pakken deze potentiele klanten te vaak de auto, vindt Midnet.

Verhoging van de gemiddelde snelheid van 28 naar 30 kilometer per uur is nodig om te voorkomen dat de reizigers uit de Vinex-locatie IJsselstein Zenderpark, die rond 2000 en aansluiting krijgt op het sneltramnet, te lang onderweg zijn.

Reageer op dit artikel