nieuws

Ruzie over vergeven complex Noorddijk

bouwbreed Premium

groningen – Wika Bouw en Otonomo Architecten zijn verbolgen over de manier waarop de gemeente Groningen een opdracht heeft vergeven aan de concurrent. Het betreft de nieuwbouw van het kantine- en kleedkamercomplex op het sportterrein Noorddijk. Groningen gunde de opdracht aan Architectenbureau Scheffer en aannemer Geveke Bouw in Haren. Volgens Wika en Otonomo heeft hun bouwplan, waarvoor een wedstrijd was uitgeschreven, nooit een eerlijke kans gekregen. Groningen ontkent dat ten stelligste.

Inmiddels hebben de Groningse wethouder Pijlman en directeur Leistra van de gemeentelijke dienst onderwijs, sport en welzijn nadere uitleg gegeven over het verloop van de procedure. Hoewel bij de verliezende bouwcombinatie nog wel wat vraagtekens zijn overgebleven, kunnen Wika en Otonomo weinig anders dan zich neerleggen bij het mislopen van de order, waarmee enkele miljoenen guldens is gemoeid.

Reageer op dit artikel