nieuws

Renovatie van veel aangetaste viaducten

bouwbreed

den bosch – Rijkswaterstaat in Noord-Brabant knapt 22 viaducten over de A59 op die zijn aangetast door alkali-silicareactie (ASR). Het beton bolt op door een reactie die ontstaat tussen het in het beton verwerkte alkali en silica. Het karwei kost in totaal 8,6 miljoen gulden.

Het meest ingrijpende onderdeel vindt in het weekeinde van 26 en 27 september plaats. Dan wordt het hele viaduct Heemraadsingel bij Raamsdonk gesloopt. De stremming is tussen knooppunt Hooipolder en de afrit Waspik. Per dag rijden op die plek 45.000 tot 50.000 voertuigen over de A59.

Viaduct Heemraadsingel is de enige verbinding die helemaal verdwijnt. Rijkswaterstaat laat de andere viaducten renoveren.

Volgens een woordvoerster van Rijkswaterstaat was de aantasting van de viaducten niet te voorkomen.

Reageer op dit artikel