nieuws

Redding voor gestrande HTI-cursisten

bouwbreed

gouda – De Betonvereniging en het Staalbouwkundig Genootschap bieden cursisten een alternatief aan, die hun studie bij het Hoger Technisch Instituut (HTI) in Amsterdam door sluiting van afdelingen niet kunnen afmaken. Inmiddels hebben al ruim honderd gestrande cursisten deze organisaties om hulp gevraagd.

Zoals Cobouw gisteren meldde sloot directeur P. Jellema van het HTI in Amsterdam de opleidingsmogelijkheden voor betonconstructeur, staalconstructeur en calculator in de bouw, nadat ten minste twintig docenten weigerden nog verder voor dit instituut te werken.

Al ruim twee jaar waren deze docenten bezig dit particuliere instituut om te bouwen tot een stichting, onder leiding van J.N. Kortlever, hoofd werkvoorbereiding bij Van Wijnen in Arnhem. De tweekoppige directie bleek tenslotte in te stemmen, tot plotseling directeur Tolenaar overleed. De erven staken een stokje voor de transformatie van de school in de veronderstelling dat er voor hen wat te halen viel.

Genoemde docenten waren het beu en weigerden verdere medewerking. Jellema sloot enkele afdelingen, omdat niet tijdig in een nieuw docentenkorps kon worden gezien.

De Betonvereniging en het Staalbouwkundig Genootschap zijn nu bereid gedupeerden een alternatief scholingsaanbod te doen. Ze bieden studenten een beton- en staalconstructeuropleiding aan, zowel op post-mbo als post-hbo niveau. Voor de afdeling ‘calculatie’ komt een alternatief dat in samenwerking met BOB Opleidingen Bouwcentrum in Waddinxveen wordt opgezet.

Dit speciale opleidingscircuit begint mogelijk medio november. De Betonvereniging vraagt van cursisten gegevens, eventueel per fax via hun werkgever, waaruit blijkt hoe ver ze zijn met hun studie.

Dan kan worden bepaald op welk niveau ze kunnen instromen. De Betonvereniging is in Gouda per fax 0182 – 537510 te bereiken. Voor het Staalbouwkundig Genootschap kan een fax naar Rotterdam 010 – 4121221 worden gestuurd.

Reageer op dit artikel