nieuws

Razzia

bouwbreed

Razzia in de Duitse stad Frankfurt. Om half acht in de ochtend bestormt het Arbeitsamt van de deelstaat Hessen met veel bombarie de in aanbouw zijnde wolkenkrabbers Maintower en Eurotheum. Straten zijn daarvoor al afgezet. Tweehonderd politieagenten, twintig douanebeambten en 120 medewerkers van het arbeidsbureau zijn op jacht. De brandweer is voorbereid op calamiteiten.

De 371 bouwvakkers in de wolkenkrabbers tonen zich volledig verrast. Sommigen weten zich te verbergen. Met behulp van honden worden ze twee uur later opgespoord. Via houten ladders. Want op 150 meter boven de grond zijn er nog geen vaste trappen.

In de Babylonische spraakverwarring die volgt, stelt het Arbeitsamt vast dat op de projecten van hoofdaannemer Hochtief diverse koppelbazen aan de slag zijn. Minder dan eenderde van de werknemers komt uit Duitsland zelf, de meeste arbeiders komen uit Turkije of het voormalige Oostblok. De Frankfurter razzia levert het Arbeitsamt vijf illegalen en 24 personen op die om uiteenlopende redenen door de politie worden gezocht.

Het Arbeitsamt is tevreden over de klopjacht. De organisatie heeft er met het afzetten van straten en alle andere voorzieningen wel bijkans een halve stad voor op stelten gezet deze week.

Reageer op dit artikel