nieuws

Proef uitbreiding rijkswegen vertraagd

bouwbreed

rotterdam – Het weer heeft de proef met tijdelijke uitbreiding van de capaciteit op rijkswegen letterlijk in het water doen vallen. Het wachten is op een week droog weer waarin de technische aanpassingen aan de weg kunnen plaatsvinden. Gezien de tijd van het jaar, is het niet uitgesloten dat dit pas in het voorjaar gebeurt.

De proef die op de A15 bij Papendrecht in de richting van Sliedrecht zou worden gehouden, houdt in dat een weg met twee rijstroken tijdelijk wordt ‘omgebouwd’ naar drie rijstroken. Dit gebeurt met behulp van dynamische wegmarkering, lichten die de witte belijning vervangen.

De proef is onderdeel van het innovatieproject ‘Wegen naar de Toekomst’. Dat project behelst meer dan tweehonderd ideeen, onder meer van de wegenbouw zelf. Het idee van de dynamische rijstrookindeling werd vorig jaar april al gelanceerd door de voorzitter van NVWB-Oost Verhoeve.

Reageer op dit artikel