nieuws

Plannen voor tunnel onder Badhoevedorp

bouwbreed

haarlem – Uit de zojuist verschenen Trajectstudie A9 blijkt dat een tunnel onder Badhoevedorp een goed en goedkoop alternatief is.

De studie geeft ook andere mogelijkheden aan, zoals een wisselstrook tussen Badhoevedorp en Velsen en verbreding naar drie rijstroken.

“De tunnel onder Badhoevedorp, met een lengte van minimaal een kilometer, is waarschijnlijk de beste oplossing”, denkt K. Scheerer van Rijkswaterstaat. “Zij is niet alleen het goedkoopst, maar levert ook ruimte op. De grond kan dan immers twee keer worden gebruikt. Overigens zal het nog wel tot 2002 duren voordat het kabinet een besluit neemt.”

Het idee om de A9 zuidelijk van Badhoevedorp te laten lopen, staat wel in de trajectstudie maar wordt zeker niet uitgevoerd, omdat die de files niet oplost. Scheerer: “We moesten het formeel onderzoeken, maar het is geen reele optie.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels