nieuws

Plan voor duurzaam bedrijventerrein in West-Brabant

bouwbreed

klundert – Nabij de A16/A17 komt een duurzaam bedrijventerrein, dat een impuls moet geven aan de economische ontwikkeling van West-Brabant. In die regio is namelijk grote behoefte aan ruimte voor bedrijfsvestigingen.

Met het oog op realisering van het project hebben de provincie Noord-Brabant, de gemeenten Breda en Moerdijk en de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM) de stichting De Moerdijkse Hoek’ opgericht. Die moet de plannen voor aanleg van het bedrijventerrein uitwerken. Dat zal moeten voldoen aan bijzondere eisen ten aanzien van inrichting, integratie van milieuzorgsystemen en ruimtegebruik.

Volgens de Brabantse gedeputeerde W. H. Huijbregts wordt het duurzaam bedrijventerrein ”een vernieuwend voorbeeldproject op nationaal niveau”.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels