nieuws

Parijse boulevards krijgen opknapbeurt

bouwbreed

parijs – Balzac beschreef ze, Yves Montand zong erover, maar ze hebben hun charme verloren. De Grote Boulevards in Parijs, de laatste tijd ontsierd door allerhande rondslingerende voorwerpen en in het wilde weg geplaatste reclameborden, krijgen vanaf november een fikse opknapbeurt.

De vernieuwing begint met een verbetering van de verlichting op de Grote Boulevards. In totaal gaat het om 2,7 kilometer in het Parijse centrum, van de Place de la Republique tot de Place de la Madeleine. Naast de negen meter hoge lichtmasten komen vier meter hoge lantaarns in de stijl van 1900, die de historische geest van de brede straten moeten benadrukken. Verder laat de gemeente de voetpaden verbeteren, de verkeersroutes opnieuw indelen en de trottoirs overzichtelijker maken met als basisidee: drie meter voor de terrassen, drie meter voor stedelijk meubilair als kiosken, banken en dergelijke, en drie meter voor voetgangers. (anp)

Reageer op dit artikel