nieuws

Oplossen van files bij Eindhoven regiozaak

bouwbreed Premium

eindhoven – Het fileprobleem bij Eindhoven kan goedkoper worden opgelost dan nu dreigt te gebeuren. Tot die conclusie komt de Kamer van Koophandel Oost-Brabant na bestudering van cijfers van Rijkswaterstaat. Volgens beleidsmedewerker W. Vetter is zelfs een besparing mogelijk van 1,7 miljard gulden.

Rijkswaterstaat heeft varianten bedacht om de dagelijkse files op de doorgaande snelwegen ten zuiden en westen van Eindhoven op te lossen. Een aanzienlijke verbreding lijkt het hoogst te scoren. Daarnaast onderzoekt Rijkswaterstaat op welke manier de meer lokale verkeersproblematiek ten oosten van Eindhoven het beste kunnen worden aangepakt.

Volgens de Kamer van Koophandel is het veel beter de problemen in de hele regio integraal te benaderen. Bijvoorbeeld door een snelweg aan te leggen ten oosten van Eindhoven. Ook het doorgaande verkeer kan daarvan gebruik maken, waardoor een verbreding van de bestaande snelwegen niet meer nodig is.

Overigens erkent de Kamer dat de aanleg van een nieuwe weg ten oosten van Eindhoven een zware wissel trekt op het milieu. De weg volgt namelijk voor een belangrijk deel het kwetsbare dal van het riviertje de Dommel. De Kamer is daarom eigenlijk voorstander van een nieuwe snelweg ten oosten van Helmond.

Reageer op dit artikel