nieuws

Onverlichte obstakels verplicht gemarkeerd

bouwbreed

ede – Containers, cabines, bouwmaterialen, bouwafval of andere onverlichte obstakels moeten voortaan op verantwoorde wijze worden gemarkeerd. Onderzoeksinstituut CROW heeft daartoe een uniforme richtlijn samengesteld, die direct van kracht is. Vanaf nu mogen betrokkenen er alleen nog gemotiveerd van afwijken. Wie in gebreke blijft, riskeert niet alleen een proces verbaal maar staat bovendien juridisch zwak in geval van schade of letsel.

De richtlijn is opgesteld omdat ieder jaar twintig slachtoffers vallen doordat zij op een obstakel botsen. Meestal gebeurt dat s nachts binnen de bebouwde kom.

De richtlijn is totstandgekomen in samenwerking met de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid, Veilig Verkeer Nederland, Transport en Logistiek Nederland, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, de politie en de containerbranche.

De publicatie Richtlijnen voor het markeren van onverlichte obstakels’ kan worden besteld bij de CROW, Postbus 37, 6710 BA Ede, fax 0318-621112.

Reageer op dit artikel