nieuws

Onderwijs

bouwbreed

De grootste verandering ooit in het onderwijs was vernoemd naar een beest, de mammoet. Nu staat een omwenteling op stapel die refereert aan het kloosterleven: het studiehuis. Volgens Van Dale krijgen jonge kloosterlingen daar les in de filosofie en theologie. Verkeer en Waterstaat is gewaarschuwd, de wegen van die onderwijstypes zijn ondoorgrondelijk.

Het betekent in ieder geval werk voor de bouw. Overal moeten klassen worden opgerekt tot zalen en mediatheken. De leerlingen moeten er zelfstandig leren leren. Er staat niemand meer voor de klas.

Over het bouwkunde-onderwijs lezen wij dat er problemen zijn. Er zijn geen docenten meer voor te vinden. Studenten krijgen een baan als leraar en voor de vakkennis worden vuttende aannemers ingehuurd als een soort wandelende mediatheek. Iedereen klaagt steen en been.

Dat is volstrekt overdreven. Rek wat lokalen op, noem het een studiehuis en alle problemen zijn opgelost. Het is gewoon modern dat leerlingen zonder leraar leren leren.

Reageer op dit artikel