nieuws

Onafhankelijk werkende vacuum plavei-unit

bouwbreed

Ahlmann Nederland BV heeft in zijn leveringsprogramma een vacuum plavei-unit opgenomen. Deze losse, onafhankelijk werkende unit kan met behulp van een wiellader worden getransporteerd.

De plavei-unit, die wordt gebouwd door de Deense fabrikant AL Materiel, bestaat uit een motor met omkasting en een mechanisch afgeveerde werkarm waarmee een werkbereik kan worden gerealiseerd van maximaal vier meter. De afmetingen van de motor/pomp-unit bedragen 1.580 x 420 x 880 millimeter.

De vacuumpomp kan zowel worden aangedreven door een benzine-, diesel of hydraulische motor als elektrisch. Het type 1600 heeft een hefvermogen van 160 kilogram.

Met het type 3500 kan maximaal 350 kilogram worden verwerkt. Het totale gewicht van de units bedraagt, afhankelijk van het gekozen motorentype, van 350 tot 390 kilogram.

Standaard is de machine uitgevoerd met een opnamevoet met een doorsnede van 42 centimeter. Daarnaast zijn er onder andere voeten voor opsluitbanden leverbaar.

Ook een klem behoort tot de uitrustingsstukken.

Cosmo

Voor aanbouw op een hydraulische graafmachine levert het Deense bedrijf de vacuum plavei-unit van het type Cosmo. Deze bekervormige unit, in de afmetingen 750 x 480 x 400 millimeter, wordt via de koppeling van de derde functie aangesloten. Het gevraagde oliedebiet bedraagt twintig tot 75 liter per minuut. Met deze unit kunnen lasten tot 1000 kg worden verplaatst. Het eigen gewicht van de installatie bedraagt zestig kilogram.

Reageer op dit artikel