nieuws

Nieuwbouwproject veilig gesteld

bouwbreed Premium

den haag – De gemeente Schiedam hoeft Janssen de Jong Plan Coordinatie BV uit Son en Breugel niet te dwingen het nieuwbouwproject op de hoek Westerkade/Nieuwe haven in Schiedam stil te leggen. Die uitspraak deed de Raad van State.

Advocaat G. Cartigny, die de eis tot stillegging namens zijn client heeft afgedwongen, trad in deze kwestie op voor de Fabriek Machinaal Breeuwwerk BV. Het bedrijf heeft eigendommen pal naast het nieuwbouwproject.

Bij de BV wordt onder meer veel met teer gewerkt. De onderneming vreest dat er in de toekomst conflictsituaties kunnen ontstaan met gebruikers en bewoners van het nieuwe complex. De gemeente had daar meer aandacht voor moeten hebben, zo luidt de opvatting van Cartigny.

In eerste instantie eiste de advocaat in een procedure bij de rechtbank Rotterdam schorsing van de voor het project afgegeven bouwvergunning. Toen die actie mislukte, stelde hij hoger beroep in bij de Raad van State. Daar is het verzoek nu ook afgewezen.

Reageer op dit artikel