nieuws

Manchester krijgt eindelijk stadion

bouwbreed

manchester – Eind deze maand wordt de nieuwbouw van het stadion van Manchester aanbesteed. Het project vergt een investering van 297 miljoen gulden. De National Lottery draagt 254 miljoen gulden bij. Het complex maakt deel uit van ‘Sportcity’, dat 66 hectare beslaat. De werken genereren naar verwacht enkele honderden nieuwe bouwbanen.

Na de oplevering in 2002 biedt het stadion plaats aan 50.000 bezoekers. Het vormt dan het middelpunt van de Commonwealth Games. Aanvankelijk had het nieuwe stadion er voor moeten zorgen dat Manchester de Olympische Spelen van 1992 kreeg toegewezen. Indertijd maakte aannemer Amec de meeste kans op het werk. Naar verluidt is die voorkeur nauwelijks veranderd. Arup Associates leveren het ontwerp. Ove Arup en Partners treedt op als raadgevend ingenieur.

Reageer op dit artikel