nieuws

Management buy-out redt Nedstaal

bouwbreed

alblasserdam – Nedstaal in Alblasserdam is na vijf jaar ‘kunst- en vliegwerk’ van de ondergang gered. Algemeen directeur J. Glimmerveen van Nedstaal en participatiemaatschappij H2 nemen het bedrijf, dat eerder dit jaar nog sluiting overwoog, over van het Duitse Thyssen Krupp.

Glimmerveen kondigde vrijdagmiddag direct aanzienlijke kostenreducties van ruim dertig miljoen gulden aan.

De staaldraadfabrikant is sinds de staalcrisis van 1993 door reorganisatie op reorganisatie al flink afgeslankt. Het personeelsbestand liep bij voorbeeld terug van 950 naar 650 mensen.

Glimmerveen denkt tien miljoen gulden te besparen door te snijden in loonkosten. Gedwongen ontslagen zullen bij deze herstructurering niet vallen. FNV Bondgenoten denkt zelfs dat het aantal arbeidsplaatsen de komende jaren zal groeien tot achthonderd. (anp)

Reageer op dit artikel