nieuws

Koreaanse markt verder uitgedund

bouwbreed

geel – Het is vrijwel zeker dat het Koreaanse Hyundai landgenoot en concurrent Halla overneemt. Dit betekent dat ook de merknaam Halla verdwijnt. De min of meer formele bevestiging valt op te tekenen uit de mond van woordvoerder Harry Debruijn van Hyundai’s Belgische hoofdkwartier.

Hyundai vindt dat er geen ruimte is op de Koreaanse markt voor de vijf huidige merken graafmachines die in Korea worden gefabriceerd. Volgens Debruijn is er eigenlijk maar plaats voor twee grote merken. Volvo heeft al de productiefaciliteiten van Samsung overgenomen. Nu wil Hyundai het overigens in zware financiele nood verkerende Halla overnemen. Hyundai is niet van plan de merknaam Halla te laten bestaan en wil de productie van het huidige Halla leveringsprogramma volledig stopzetten.

Het enige wat Hyundai overweegt te continueren is de lijn industriele heftrucks, omdat de fabrikant deze nog niet in zijn programma heeft. Naast deze trucks wil Hyundai een lijn terrein-heftrucks en verreikers ontwikkelen, die ongeveer overeenkomt met de programma’s van JCB en Manitou.

Een persconferentie in het Belgische Geel, die gepland staat voor medio oktober, moet meer duidelijkheid verschaffen over de overname.

Reageer op dit artikel