nieuws

Kok vertrouwt op vijfde baan in 2003

bouwbreed

schiphol – Premier Kok gaat er van uit dat de vijfde baan op Schiphol toch in 2003 in gebruik kan worden genomen.

Het wetsvoorstel dat een snellere aanleg mogelijk moet maken, is door het kabinet aangepast naar aanleiding van kritieken uit onder meer de Tweede Kamer.

Daartoe zijn enkele omstreden bepalingen over onteigening geschrapt. De premier zei er van uit te gaan dat ondanks die versoepeling van het wetsvoorstel, die kan leiden tot langere onteigeningsprocedures, de vijfde baan toch in 2002 gebouwd kan worden.

Op die baan heeft het kabinet zijn hoop gevestigd om voor de korte termijn toch de groeiende luchtvaart te kunnen accommoderen. Deze baan zou de geluidhinder rond Schiphol verminderen omdat vliegtuigen dan over dunner bevolkte gebieden komen aanvliegen.

Reageer op dit artikel