nieuws

Groningen ziet af van uitbreiding Grote Markt

bouwbreed

groningen – De plannen voor de uitbreiding van de Grote Markt in Groningen zijn definitief van de baan. Wethouder Rene Paas (CDA) heeft het project onder druk van vrijwel alle politieke partijen in de gemeenteraad ingetrokken.

De fracties vrezen dat de verkeersveiligheid aan de oostzijde van de Grote Markt niet langer optimaal is als een van de vier rijstroken door de verbouwing komt te vervallen.

Uitbreiding van het plein leek lange tijd voor de hand te liggen omdat de bushokjes voortdurend moeten worden verplaatst voor het houden van evenementen. Op CDA en Groen Links na bleek deze week echter dat geen enkele partij tenslotte voorstander van uitbreiding is. Overigens deed het ruimtegebrek zich voorheen niet voor. Pas na de herinrichting van de Grote Markt, vorig jaar, is de ruimte op het plein te krap geworden en moeten de bushokjes geregeld wijken. PvdA-raadslid Margriet Klasen noemt het ‘ronduit treurig dat B. en W. over de ruimteproblematiek niet met de Groningse busmaatschappij Arriva in overleg zijn getreden’. Wethouder Paas, die het plan voor uitbreiding van het marktplein in de raad naar voren bracht, heeft inmiddels aangekondigd niet meer met een nieuw voorstel te komen.

Reageer op dit artikel