nieuws

Groenversnipperaar met hydraulische grijper productiever en veiliger

bouwbreed Premium

hoofddorp – De groenversnipperaar BC 2000 heeft een extra hulpmiddel in de vorm van een hydraulische grijper gekregen. Hierdoor wordt niet alleen de productiviteit verhoogd maar dit uitrustingsstuk zorgt er tevens voor dat het werk voor de bedieningsman veiliger wordt.

Veel groenversnipperaars ‘verorberen’ simpelweg het blad- en takkenaanbod van tuinen en plantsoenen tot kleine composteerbare stukjes.

Bomen en struiken van enige omvang leveren vaak problemen op die alleen met zaag of bijl opgelost kunnen worden. Zeker bij projecten op het gebied van herinrichting is dit onbegonnen werk. Hier komen andere formaten groenversnipperaars in beeld zoals bijvoorbeeld de BC 2000, uit de groene lijn van Vermeer. Deze machine is in staat om boomstammen tot een doorsnede van 51 cm ‘op te vreten’ en deze aan het einde van de werkgang uit te blazen als een sneeuwstorm van chips.

Omdat het handmatig laden van deze reus onder de versnipperaars een zwaar en niet geheel van gevaar ontbloot werk is heeft Vermeer de machine nu uitgerust met een hydraulische grijper met een hefcapaciteit van ruim 1360 kg.

De bediening van deze kraan en machine-werkgang vindt plaats achter een zwaar uitgevoerd traliewerk die de operator optimale bescherming biedt.

De versnipperaar BC 2000 is een tweeassige mobiele machine die achter een bedrijfsauto wordt getransporteerd. De transportlengte bedraagt 450 cm, de breedte 240 cm en de hoogte met hydraulische grijper is 325 cm (zonder grijper is de hoogte 269 cm). De machine weegt 4990 kg (inclusief grijper). In de versnipperaar ligt een Cummins 6BTA5.9 dieselmotor die een vermogen afgeeft van 149 kW (200 pk), bij 2500 toeren per minuut.

Inl.: Vermeer Holland BV., Postbus 20, 2130 AA Hoofddorp. Tel. 023 – 5611901.

Reageer op dit artikel