nieuws

GroenLinks wil energie uit asfalt

bouwbreed Premium

nijmegen – GroenLinks ziet mogelijkheden voor energiewinning uit asfalt voor de Waalsprong. De fractie van deze partij in Nijmegen heeft dit onder de aandacht van het college van burgemeester en wethouders gebracht.

Proeven op de weg over de Haringvlietsluizen hebben aangetoond dat een buizensysteem warmte aan asfalt kan onttrekken. Dat kan direct worden gebruikt, maar opslag van de gewonnen warmte in diepgelegen watervoerende lagen voor gebruik later is ook mogelijk. Het systeem wordt inmiddels onder de naam ‘Winnerway’ op de markt gebracht door de ontwikkelaars, onder meer Arcadis Bouw/Infra.

GroenLinks heeft B en W verzocht contact op te nemen met de ontwikkelaars om tot toepassing van het zonnewarmtesysteem in Nijmegen te komen.

Reageer op dit artikel