nieuws

Geen beroep mogelijk tegen ‘Pon-driehoek’

bouwbreed

den haag/leusden – Het Comite van Verontruste Leusdenaren en de Maatschap W.R. Tolboom uit Leusden zijn door de Raad van State niet-ontvankelijk verklaard in hun beroep tegen het nieuwe Streekplan van de provincie Utrecht. Hun bezwaren betroffen vooral de zogenaamde Pon-driehoek.

De Pon-driehoek ligt tussen Leusden-centrum en Leusden-zuid. Tot aan de Tabakssteeg zouden daar 800 woningen kunnen komen.

In het nieuwe Streekplan wordt aangegeven dat die lokatie vanwege zijn ontsluitingsmogelijkheden en situering ten opzichte van de bestaande bebouwing prima geschikt is voor woningbouw. Tegen die stelling hebben het Leusdense Comite en de Maatschap Tolboom beroep ingesteld bij de Raad van State. Zonder succes, blijkt nu.

Volgens de Raad van State geven de provinciale bestuurders het gemeentebestuur voldoende ruimte om onder het voorstel uit te komen.

Reageer op dit artikel