nieuws

Feyenoord wil over op zonne-energie

bouwbreed

rotterdam – Het Feyenoord Stadion wil op korte termijn gedeeltelijk overstappen op zonne-energie. Energiebedrijf Eneco onderzoekt de financiele haalbaarheid van het plan. De zonnepanelen die op de overkapping boven de tribunes worden geplaatst, moeten ervoor zorgen dat het energieverbruik (2700 kilowatt per jaar) sterk omlaag gaat. Onderzoek moet ook nog uitwijzen of de dakconstructie de zonnepanelen kan dragen. Dat moet binnen vier maanden bekend zijn.

Het stadion heeft ook belangstelling voor de proef met energiewinning uit asfalt, die Rijkswaterstaat en vier ingenieursbureaus op de Haringvlietsluizen uitvoeren. Via een ondergronds buizensysteem kan op zes vierkante meter weg net zoveel energie worden opgewekt als uit een zonnecollector, zo blijkt uit de voorlopige resultaten. “En er ligt nogal wat asfalt rond het stadion”, zegt algemeen manager J. van Merwijk van De Kuip.(anp)

Reageer op dit artikel