nieuws

Facelift forteiland IJmuiden

bouwbreed Premium

ijmuiden – Forteiland IJmuiden wordt voor een bedrag van vijftien miljoen gulden hersteld en krijgt tevens een nieuwe bestemming. Het kustfort staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO en maakt deel uit van de Stelling van Amsterdam.

De provincie Noord-Holland, de gemeente Velsen, Rijkswaterstaat en het maritiem trainingsbedrijf IMTIN hebben gisteren een bedrijfsplan gepresenteerd voor herstel en herbestemming van het kustfort IJmuiden. De gemeente en de provincie zorgen voor herstel van het casco van het Forteiland om zo exploitatie door het bedrijfsleven mogelijk te maken. Op dit moment is al 3,5 miljoen gulden geinvesteerd in het ontgraven en toegankelijk maken van het fort.

Het doel van de betrokken partijen is een Stichting Beheer Forteiland op te richten. Daaraan kunnen bedrijven deelnemen die zich bezighouden met toerisme, educatie en dienstverlening. Er is al een bedrijf dat gebruik maakt van het Forteiland voor maritieme trainingen en managementtrainingen.

Reageer op dit artikel