nieuws

Eerste acties tegen vliegveld in polder

bouwbreed

dronten – Als eerste gemeente in Flevoland keert Dronten zich tegen een mogelijke komst van een groot vliegveld. Op grote schaal gaat het folders verspreiden met argumenten tegen een tweede nationale luchthaven in de polder. De folders worden verspreid door heel Nederland en onder andere overhandigd aan Kamer- en Statenleden.

Andere gemeenten in de polder zijn niet eenduidig in hun standpunten over de toekomst van de luchtvaart. Almere is volgens een woordvoerder “niet zomaar voor”, omdat de gemeente een luchthaven in Flevoland “beangstigend” vindt. Almere moet, net als Noordoostpolder, zijn standpunt nog bepalen.

Zeewolde staat vooralsnog afwijzend tegenover een vliegveld in de regio. Daarover zond zij eind augustus een brief naar Den Haag. Burgemeester Leeuwe van Lelystad wil wel graag een vliegveld bij Lelystad. Dat zou op zijn minst 22.000 banen kunnen opleveren.

Reageer op dit artikel