nieuws

Drie maal feest is scheepsrecht

bouwbreed Premium

Feest feest feest. Het was maandagavond feest voor Bouwbedrijf Hendriks uit Uden. Of eigenlijk nu Hendriks Coppelmans Bouwgroep BV. Want de naam is veranderd, een jaar na de overname van Coppelmans, en vandaar ook het feest. En het feest kon niet op.

Zondag werd er nog druk aan gewerkt, en zondagavond kwam de blijde verlossing. Het 9001 certificaat was binnen. Het kwam zo onverwacht, dat de neven Bart en Hans Hendriks zelfs maandagavond nog zo beduusd waren, dat ze vergaten tijdens het feest het certificaat te ondertekenen. Toen iedereen al weg was moest dat alsnog gebeuren.

Maar zoals gezegd, het feest kon niet op. Party alom, want toen het feest van de naamsverandering al goed aan de gang was, maakte directeur Huisman van Graydon Nederland zijn opwachting. En dat kon natuurlijk maar een ding betekenen. Hendriks was uitgeroepen tot het meest kredietwaardige bouwbedrijf van Nederland.

Wat een verassing! En niet alleen voor Hendriks. Ook voor Graydon zelf. Althans, de naamsverandering, want bovenin de nieuwe Graydon Bouwgids, aan de absolute top met drie sterren, stond nog:…. Hendriks Uden. Oeps. Dat is nu dus Hendriks Coppelmans Uden.

En dan de top-tien.

De tien meest kredietwaardige bedrijven van Nederland. Met stip op een staat dus: Hendriks Coppelmans Uden!

Een welverdiende tweede plaats is weggelegd voor Deegen en Zoon uit Watergang.

Brons is er voor Vako uit de Meern, en de rest volgt hieronder:

4: Aannem.bedr. Van Driel, Maasdam; 5: Industriebouw Lemmer, uit Lemmer natuurlijk; 6: Aannem. en handelsmij. Merwecombinatie, Hardinxveld Giessendam; 7: Aannem.bedrijf Van Den Hogen, Volendam; 8: Bouwbedrijf van Pijkeren, Dalfsen; 9: G. Kleine weg- en waterbouw, Hollandsche Veld.

Hekkensluiter is Aannem. en Handelsbedrijf Meeuwissen en van Bragt uit Made. Allen gefeliciteerd namens Cobouw.

De gezellige avond begon met een uiteenzetting van de strategie van het bedrijf door de neven Bart en Hans Hendriks. Daarna was er een drankje en een uiterst smakelijk en gezellig buffet; het was inmiddels etenstijd. Vervolgens werd de rest van de strategie verklapt en kwam de meester van Showmasters Willem Bol.

“Zijn woorden zullen u verbazen”, aldus de lieve dame die de avond aan elkaar knoopte. En hij verbaasde inderdaad alle gasten. Grapje van Bol: Een autoverkoper probeert een dure auto aan een baron te verkopen. Bij de kofferbak aangekomen vertelt hij dat er een gereedschapsset in ligt voor het geval de auto stuk gaat. En de koop was afgeblazen. “Maar,” vraagt de verkoper nog snel, “weet u waarom u tepels heeft ? Dat is voor het geval u zwanger raakt, een kind krijgt en u borstvoeding moet geven.” De baron kocht de auto.

Leuk grapje, maar de context waarin die geplaatst moest worden was ver te zoeken. Misschien bedoelde Willem Bol dat dat ook de verkoopstrategie van Hendriks Coppelmans is. Waarschijnlijk niet.

Maar goed, de nieuwe naam. Daar ging het (in eerste instantie) allemaal om. Terwijl slechts een enkele spot door de zaal zwierde, zwol de muziek aan tot windkracht Georges. ……Toen werd het stil. Een politiemotor kwam met zwaailichten aan het podium op rijden en daarachter: Een busje met de nieuwe naam. Maar de verrassingen bleven komen. Acht lieve meisjes stapten in stoere overall het busje uit. Het nieuwe doek kwam naar beneden, en de nieuwe naam was officieel onthuld.

Toen was het tijd voor een borrel en een babbel. Terwijl de Udense Big Band de orkaan Georges, in navolging van de geluidsinstallatie in de zaal, qua volume probeerde te overtreffen, stroomden de felicitaties over de neven Bart en Hans heen. Het werd nog een heel gezellige avond, waar alle kopstukken uit de Udense en Eindhovense bouwwereld te bewonderen waren.

Reageer op dit artikel