nieuws

De grote Britse aannemers en huizenbouwers hebben slechte jaren gehad

bouwbreed Premium

De grote Britse aannemers en huizenbouwers hebben slechte jaren gehad, maar zijn nu met recordwinsten helemaal terug. Dat meldt Construction News in de editie van 3 september. Gemiddeld zijn de winsten vorig jaar van de top twintig bedrijven met 38,8 miljoen pond meer dan verdubbeld ten opzichte van het jaar daarvoor. Het jaar 1997 is daarmee voor de bouwers het beste sinds 1990. De toename van winsten is indrukwekkend, temeer omdat deze gerealiseerd is bij een omzet die maar zeventien procent steeg naar 1,2 miljard pond. Uit onderzoek blijkt verder dat grote bouwbedrijven de druk op de marges hebben weten te stoppen.

Construction News, Emap Construct Ltd, London. Telefoon (0044) 171 505 6868.

Reageer op dit artikel