nieuws

De Consumentengids

bouwbreed Premium

De Consumentengids bevat een vergelijkend onderzoek naar hang- en sluitwerk. De conclusie: “Sloten en ander inbraakwerende voorzieningen met het keurmerk van het SKG (Stichting Kwaliteitscentrum Gevelelementen) hebben de voorkeur. Daarna volgen de sloten met het keurmerk Veilig Wonen”. De bond vergeet echter te vermelden dat Veilig Wonen geen apart keurmerk voor hang- en sluitwerk is. Sommige fabrikanten vermelden inderdaad op hun producten dat ze geschikt zijn voor gebruik in een woning met het keurmerk Veilig Wonen. Dat mag echter alleen als ook de SKG een keurmerk heeft verleend. Veilig Wonen kan dus niet zonder SKG-sterren. De aanbeveling van de bond dat uit alle producten met keurmerk de goedkoopste kan worden gekozen, blijft echter overeind.

Consumentengids, Den Haag, telefoon: (070) 4454545

Reageer op dit artikel