nieuws

D66: ‘hypotheekrente uit taboesfeer halen’

bouwbreed

den haag – D66-Kamerlid Giskes heeft bij staatssecretaris Vermeend van Financien aangedrongen op ‘een brede notitie’ over alles wat te maken heeft met de hypotheekrenteaftrek. Het is niet haar bedoeling deze aftrek aan te pakken, maar ze wil de discussie over het onderwerp ‘uit de taboesfeer halen’.

Giskes deed haar verzoek tijdens een overleg van de Kamer met Vermeend en minister Zalm. Zij heeft er genoeg van dat de rente-aftrek zo’n beladen onderwerp is. “Het lijkt wel of we dingen doen die niet door de beugel kunnen. De politiek maakt zich daarmee belachelijk. Het is goed als iedereen weet hoe het zit.”

Vermeend (PvdA) reageerde voorzichtig op het verzoek van Giskes. Hij wees erop dat toenmalig staatssecretaris Tommel van Volkshuisvesting in 1996 nog een notitie naar de Kamer heeft gestuurd over de hypotheekrenteaftrek.

Reageer op dit artikel