nieuws

Britse bouwers raken gemeentewerk kwijt

bouwbreed

den haag – Kleine(re) aannemers in Groot-Brittannie voeren steeds minder gemeentelijk werk uit. De Britse Nationale Federatie van Aannemers (NFB) noemt als oorzaak lijsten van ‘toegelaten aannemers’.

Volgens de organisatie verschijnen steeds meer van dergelijke gidsen. Bouwers moeten soms fors betalen voor een naamsvermelding. Ter illustratie noemt de NFB ‘Sinclair’s Vetted Directory’ die gratis wordt toegezonden aan gemeenten en politiediensten. Bedrijven die in deze gids willen staan, betalen 78 gulden entreekosten. Bij een driejarig contract rekent de uitgever jaarlijks ruim 312 gulden voor een vermelding en ongeveer 48 gulden per vermelding onder een bepaalde categorie. De genoemde gids telt circa 330 uiteenlopende categorieen.

De uitgever meent dat zijn publicatie de kleine(re) aannemers een dienst bewijst. Gemeenten werken doorgaans met niet meer dan twaalf voorgeselecteerde aannemers.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels