nieuws

Brabant heeft tekort aan koopwoningen

bouwbreed

eindhoven – Zuidoost-Brabant heeft een groot tekort aan koopwoningen. Vraag naar huurwoningen daarentegen is er nauwelijks.

Dat concludeert het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) in zijn woningmarktonderzoek.

SRE heeft onderzoek gehouden in 22 gemeenten in Zuidoost-Brabant, onder ongeveer 27.800 huishoudens. Ongeveer de helft van hen heeft het vragenformulier teruggestuurd. Een kleine minderheid van de woningen (45 procent) valt binnen de huursector, de rest is koop. Ter illustratie: in Eindhoven is de verhouding 38 procent koop en 62 procent huur.

Als aan de verhuiswensen van de ongeveer dertienduizend respondenten tegemoet wordt gekomen dan blijkt er in Zuidoost-Brabant nauwelijks meer een tekort te zijn aan huurhuizen. Daar staat een enorm tekort aan koopwoningen tegenover, zo meldt het SRE.

Het publiek wil volgens onderzoekers vooral goedkope eengezins-koopwoningen tussen de twee en drie ton.

Reageer op dit artikel