nieuws

Bouwfout oorzaak neerstorten plafond jongerencentrum

bouwbreed

schagen – Het naar beneden storten van het plafond van jongerencentum Trapmancomplex in Schagen in juli is veroorzaakt door een constructiefout van aannemer Daalmijer Montagewerken uit Zwaag. Dat blijkt uit een rapport van adviesbureau IJmeer uit Amsterdam, die de toedracht van het ongeval onderzocht. De schade is begroot op een kleine zestigduizend gulden.

Daalmijer installeerde het nieuwe plafond in opdracht van hoofdaannemer Knol uit Zwaag die bezig was het hele dak geluiddicht te maken. De aanhechtingspunten van het plafond bleken te ver uit elkaar te zitten, zo concludeerde IJmeer. Daardoor werd het gewicht aan de diverse plafondonderdelen te groot. Ten tijde van het ongeval was er niemand in het complex, zodat zich geen persoonlijke ongelukken voordeden.

De betreffende aannemers stellen zich garant voor de geleden schade. Inmiddels is er een nieuw plafond in het Trapmancomplex geinstalleerd. Daarmee is voor de directie van het jongerencentrum de zaak afgedaan.

Reageer op dit artikel