nieuws

Architectuur en Bouwen nr. 9

bouwbreed

Ook in Engeland wordt, volgens Caroline Kruit in Architectuur en Bouwen nr. 9, ‘verliefd’ naar de Nederlandse architectuur gekeken. “Bold in design and choice of materials and therefore beautiful as well”, luidt de lof van een Engelse collega van haar. De Engelse woningbouw steekt daar schraal bij af, “alsof niemand daar goed over heeft nagedacht”, aldus deze criticus. In Aberdeen en Londen zijn zelfs hele symposia gewijd aan ‘The Dutch Experience’ en ‘Dutch housing and design’. Onder de projecten die gedetailleerd worden besproken in A en B een co-productie van Nederlandse en Engelse ontwerpers: de constructeurs van Ove Arup adviseerden bij het ontwerp van een enorme glasgevel in een nieuw kantoor achter een historische gevel aan het Haagse Lange Voorhout.

Architectuur en Bouwen, Ten Hagen en Stam, Den Haag, telefoon: (070) 3045700

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels