nieuws

Ambassade praat bouw bij over Berlijn

bouwbreed

berlijn – Geinteresseerde bouw- en aanverwante bedrijven die in de regio Berlijn aan de slag willen moeten het zonder de steun van de daar gevestigde Nederlands-Duitse Kamer van Koophandel doen. KvK-directeur drs. Atema rondt momenteel de activiteiten af.

Het sluiten van de Kamer houdt volgens hem verband met de herijkingsprocedures van de Nederlandse overheid.

Gegadigden kunnen vanaf het volgende jaar informatie inwinnen bij de Nederlandse ambassade in Berlijn. Het gaat dan om een voorlopig kantoor.

Het uiteindelijke ambassadegebouw naar een ontwerp van Rem Koolhaas wordt rond 2000 opgeleverd.

De belangstelling voor het uitvoeren van bouwwerk in Duitsland blijft volgens Atema groot. In zijn visie gaat met het verdwijnen van de Kamer van Koophandel veel nuttige kennis over de bouwmarkt in de regio Berlijn en in de voormalige DDR verloren.

Reageer op dit artikel