nieuws

Alphen: snel actie voor stationsgebied

bouwbreed

alphen a/d rijn – Alphen aan den Rijn wil voor de vestiging van kantoren in de nieuwe stationsomgeving het artikel negentien gebruiken, om zodoende versneld te gaan bouwen.

De raadscommissie heeft voor de plannen in het gebied een positief advies uitgebracht. De keuze om artikel negentien hiervoor te gebruiken, is volgens directeur Stedelijke Ontwikkeling D. van derVeen ‘vrij simpel’. “Doordat er nu veel vraag is naar kantoren, maar alle procedures te veel tijd in beslag zouden nemen. Als we na alle inspraakprocedures over twee jaar eindelijk kunnen gaan bouwen zijn er misschien wel geen belangrijke gegadigden meer.”

Niet bekend

“Als alles goed gaat, zijn begin volgend jaar de eerste werkzaamheden aan de nieuwe kantoren te zien. Het stationsgebied is bij uitstek geschikt voor kantoren en minder voor huizen. Vandaar.”

Behalve kantoren moeten er, met oog op de sociale veiligheid, ongeveer honderd woningen komen. Ook een onbekend aantal ondergrondse parkeerplaatsen en een ongelijkvloerse kruising met het spoor voor voetgangers en fietsers staan op het programma.

Van der Veen: “Aan de zuidwest kant van het station staat net een nieuwe woonwijk. Aan die zijde is wel genoeg ruimte, maar aan de stadskant is het nogal een rommeltje. Daar moet dus nogal wat veranderen.”

Met NS-Vastgoed is een intentieverklaring overeengekomen, want plusminus de helft van de grond is eigendom van de NS. De eerste besluiten van de gemeenteraad worden op 24 september aanstaande verwacht.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels